Veliko Trojstvo – prilikom neopreznog prijelaza ceste 22-godišnjak teško ozlijeđen

Slika /PU_BB/Promet/nevezana od udarca.png

22-godišnjak je neoprezno pješice krenuo prelaziti kolnik, a da se nije uvjerio da isto može učiniti na siguran način, uslijed čega ga je prednjim krajem osobnog automobila udarila 50-godišnja vozačica

Foto: ilustracija
U petak, 24. svibnja, oko 19.20 sati, u Velikom Trojstvu, 22-godišnjak je upravljao traktorom prije stjecanja prava na upravljanje, a za koji je bila priključena traktorska prikolica koja nije registrirana niti osigurana. Dolaskom do kbr. 107 zaustavio je traktor na svojoj desnoj prometnoj traci, sišao na kolnik između prednjeg i zadnjeg lijevog kotača traktora, nakon čega je neoprezno pješice krenuo prelaziti kolnik, a da se nije uvjerio da isto može učiniti na siguran način, uslijed čega ga je prednjim krajem osobnog automobila „Renault Clio“ udarila 50-godišnja vozačica koja se kretala iz suprotnog smjera, desnom stranom kolnika. Nakon udara pješak je odbačen na prednje vjetrobransko staklo i krov osobnog automobila, a potom je pao uz rub kolnika. On je prevezen u Opću bolnicu Bjelovar, gdje mu je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržan na bolničkom liječenju.
Vozačica osobnog automobila nije bila pod utjecajem alkohola. Vezano uz ovu prometnu nesreću nadležnom državnom odvjetništvu slijedi posebno izvješće.

Stranica