Upozorenje o zlonamjernoj elektroničkoj pošti

Slika /PU_BB/slike vijesti/foto virus.jpg

Ova zlonamjerna elektronička pošta nije upućena sa servera Ministarstva unutarnjih poslova – dakle ne radi se o adresi Policijske uprave krapinsko-zagorske

U srijedu 17. kolovoza u jutarnjim satima Policijska uprava krapinsko - zagroska zaprimila je više prijava građana i poduzeća koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte koja je navodno upućena s adrese Policijske uprave krapinsko-zagorske.
 
Upozoravamo građane da ne otvaraju elektroničku poštu s adrese krapinsko.zagorska@policija.hr, da ne otvaraju linkove i da privitke ne preuzimaju na svoje uređaje.
 
Radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti koja nije upućena sa servera Ministarstva unutarnjih poslova, dakle ne radi se o mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske.
 
Sadržaj poruke elektroničke pošte:
 
Zahtjev za ponudu, broj 17-0822-0397
Mi smo Policijska uprava krapinsko-zagorska.
Čuli smo za izvrsnost vaše tvrtke. Naše sjedište treba vašu ponudu cijena za naš proračun za 2022. (u prilogu). Ovaj proračun sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite ponudu prije 23. kolovoza 2022. Pronađite privitak i javite nam ako trebate više informacija.
Hvala i srdačan pozdrav.

 
U potpisu: Policijska uprava krapinsko-zagorska i Marijana Mužar- Policijska službenica za odnose s javnošću

Pisane vijesti | Društvo i zajednica