Ukraden nezaključani bicikl i novac iz nezaključanog auta

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

Svoje bicikle, torbice, novčanike, odnosno vrijedne predmete ne treba ostavljati niti na trenutak bez nadzora, posebice na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 04. listopada prijavio je 35-godišnjak kako je u petak, 01. listopada, poslijepodne, svoj bicikl ostavio nezaključan i naslonjen u otvorenom dvorištu stambene zgrade u Bjelovaru, u Ulici Ljudevita Gaja. Štetu cijeni na 1500 kuna.

Nepoznati počinitelj je u ponedjeljak, 04. listopada, navečer, u Bjelovaru, u Istarskoj ulici otvorio vozačeva vrata na osobnom automobilu „Renault Clio“, bjelovarskih registarskih oznaka koja se zbog neispravnosti ne mogu zaključati te iz vozila uzeo novčanik iz kojeg je ukrao novac.
 
Dobro je podsjetiti!
 
Policija upozorava građane na oprez, obzirom da su između ostalog na području policijske uprave evidentne krađe bicikala i predmeta iz osobnih vozila, kojima je doprinijela nepažnja vlasnika, jer svoje predmete ostavljaju bez nadzora pa samim tim stvaraju priliku potencijalnim kradljivcima. Svoje bicikle, torbice, novčanike, odnosno vrijedne predmete ne treba ostavljati niti na trenutak bez nadzora, posebice na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi. Važno je steći dobru naviku samozaštitnog ponašanja, zatvarati vrata i prozore svojih kuća, stanova i automobila, te ih zaključavati. Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon