Uhvaćen "okorjeli" recidivist prometnih prekršaja u nedozvoljenom transportu duhana

Slika /PU_BB/slike vijesti/Duhan u vrećama.jpg

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama 31-godišnjem muškarcu je oduzeto vozilo, a on će u žurnom prekršajnom postupku biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru  

Foto: ilustracija

U utorak, 20. veljače, oko 11.30 sati, u Donjim Sređanima, u kontroli prometa, policijski službenici Policijske postaje Daruvar zatekli su osobno vozilo sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji muškarac. U unutrašnjosti vozila je uočena veća količina rezanog duhana bez markica Ministarstva financija RH. Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga vozila i od 31-godišnjaka oduzeto 10 vreća s oko 100 kilograma sitno rezanog duhana, tako da protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Pritom je utvrđeno da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole temeljem prikupljenih negativnih prekršajnih bodova i još k tome mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Temeljem zakonskih odredbi oduzeto mu je vozilo, a on će danas, 21. veljače, biti doveden na saslušanje na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon