Uhićen i predan pritvorskom nadzorniku 38-godišnji počinitelj niza kaznenih djela

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policajac i marica.jpg

U Malom Pašijanu provalio u prostoriju mjesnog doma, oštetio jedno vozilo, pokušao provaliti u tri vozila i ne nastanjenu kuću, a s traktora demontirao akumulator koji je ukrao zajedno s raznim alatima i ključevima

Foto: ilustracija

U nedjelju, 25. lipnja, navečer, u Malom Pašijanu, provaljeno je u prostoriju koja se nalazi u sklopu mjesnog doma, a koju kao skladište koristi dobrovoljno vatrogasno društvo. U namjeri krađe počinitelja je spriječio 32-godišnji mještanin koji je počinitelja zadržao i pozvao policiju. Sve pohvale ovom mještaninu koji je imao hrabrosti spriječiti počinitelja u krađi, zaštitio društvenu imovinu te o događaju obavijestio policiju.

Policijski službenici su ubrzo pronašli i uhitili 38-godišnjaka koji je počinio provalu, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on uz to što je provalio, iste noći u Malom Pašijanu pokušao otvoriti vrata na tri osobna automobila u namjeri da ih uporabi u čemu nije uspio jer su sva tri vozila bila zaključana u dvorištima vlasnika. Potom je u dvorištu 28-godišnjaka oštrim predmetom oštetio lak boju na vozilu čime mu je pričinio štetu od 500 eura.

U svom kriminalnom pohodu je još pokušao provaliti u ne nastanjenu obiteljsku kuću, također u Malom Pašijanu, u čemu nije uspio ali je potom u sjeniku s parkiranog traktora demontirao akumulator koji je ukrao kao i još neke alate te ključeve čime je vlasniku pričinio štetu od oko 150 eura.

Ovaj 38-godišnji počinitelj svih ovih kaznenih djela je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon