Učenicima 3. razreda Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje održano predavanje „Živim život bez nasilja“

  • Slika /PU_BB/Prevencija/Živim život bez nasilja/Živim život bez nasilja.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: logo MUP-a, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U povodu obilježavanja Dana ružičastih majica koji se obilježava zadnje srijede u veljači, učenici i nastavnici Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje obilježili su danas, 16. veljače, Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a kako bi preventivno djelovali na taj sve češći problem, škola je prepoznala značaj našeg projekta „Živim život bez nasilja“.
 
Projekt „Živim život bez nasilja“ na području naše Županije provodi se od 2010. godine. To je jedan od 9 nacionalnih projekata koje provode policijski službenici za prevenciju naše policijske uprave i koji je namijenjen svim učenicima osnovnih i srednjih škola.
 
Razne do sada provedene aktivnosti usmjerene su na prevenciju svih oblika nasilja s naglaskom na vršnjačko nasilje i nasilje u obitelji. Poseban oblik nasilja je nasilje u vezama među mladima što je bila tema današnjih edukacija učenika 3. razreda Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje. Preventivni rad s mladima na ovu temu temelj je prevencije nasilja u obitelji i kroz aktivnosti projekta uči se o toleranciji, nenasilju, zdravoj komunikaciji i ljubavi.  
 
„Projektom Živim život bez nasilja obuhvaćene su sve generacije učenika naše škole unazad 10-ak godina. S obzirom na to da je tema nasilja uvijek aktualna, prevencijom različitih oblika nasilja u našoj školi bavimo se s više aspekata, a aktivnosti iz ovog projekta uvelike pomažu našem nastojanju da učenike odgajamo u duhu nenasilja i tolerancije. Siguran sam da će se odlična suradnja s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom nastaviti i u budućnosti.“ – istaknuo je Ivan Čegec pedagog Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje.
 
Predavanja su praćena sa zainteresiranošću učenika koji su u zajedničkoj interakciji pridonijeli zajedničkim zaključcima kako svi zajedno kao društvo moramo biti osviješteni da nasilja ima i da je ono itekako prisutno te da ga je nužno prepoznati, osuditi i prevenirati.
 
Policijski službenici će nastaviti dalje s preventivnim aktivnostima u svim odgojno-obrazovnim ustanovama koje iskažu zainteresiranost za ovaj preventivan projekt.   
ŽIVIMO ŽIVOT BEZ NASILJA!


Pisane vijesti | Društvo i zajednica