U Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju policijski službenici održali edukativna predavanja

  • Slika /PU_BB/Preventivne akcije/Zajedno protiv govora mržnje/Predavanje G. Polje1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sukladno preventivnim projektima „Živim život bez nasilja“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ učenici drugih i trećih razreda upoznati s ciljevima koji su promicanje kulture tolerancije i nenasilja

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Popuštanjem epidemioloških mjera u cilju sprječavanja bolesti COVID-19, omogućen je nastavak i preventivnih aktivnosti policijskih službenika u odgojno-obrazovnim ustanovama na području naše policijske uprave.
 
Tako su policijski službenici jučer, 27. travnja, posjetili Srednju školu Bartola Kašića Grubišno Polje u kojoj su održali predavanja svim drugim i trećim razredima te škole sukladno preventivnim projektima „Živim život bez nasilja“ i „Zajedno protiv govora mržnje“. Ciljevi ova oba projekta je promicanje kulture tolerancije i nenasilja.
 
Policijski službenik Policijske postaje Grubišno Polje Tomislav Matiša je učenicima drugih razreda kroz prikazan kraći film i interaktivno predavanje pojasnio što je sve govor mržnje i kako je to uistinu društveno neprihvatljiv oblik ponašanja. Ovakve aktivnosti u sklopu projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ su ciljano i usmjerene na edukaciju mladih i prevenciju svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja te u konačnici prevencije kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.
 
Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Barbara Vukalović je učenike svih trećih razreda predavanjem i prezentacijom upoznala s projektom „Živim život bez nasilja“. I ove aktivnosti su usmjerene na prevenciju svih oblika nasilja, s naglaskom na nasilje u obitelji i nasilje u adolescentskim vezama.
 
Predavanja su praćena s izrazitom zainteresiranošću učenika koji su svojim pitanjima, komentarima i primjerima uvelike pridonijeli zajedničkim zaključcima kako svi zajedno kao društvo moramo biti osviješteni da nasilja ima i da je ono itekako prisutno te da ga je nužno prepoznati, osuditi i prevenirati.
 
Policijski službenici će nastaviti dalje s preventivnim aktivnostima u svim odgojno-obrazovnim ustanovama koje iskažu zainteresiranost za ove preventivne projekte.   

Stranica