U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije i Dan policijske kapelanije Sv. Mateja apostola i evanđeliste

Slika PU_BB/Dan policije 2018/Naslovna1.JPG

Foto: ilustracija

          Danas, 21. rujna, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj proslavljen je Dan  policije i policijske kapelanije sv. Mateja apostola.

          Svečanost je započela u 10.00 sati Svetom misom u katedrali sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, koju je predvodio Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, a pjesmom ju uveličala Policijska klapa „Sv. Matej“ PU bjelovarsko-bilogorske.

          Biskup Huzjak je u svojoj propovjedi istaknuo: „U sadašnjem životu smo obraćeni življenju naše vjere. Sveti Pavao je rekao živite dostojno svoga poziva što često u svom životu kao i u obavljanju svog poziva zaboravljamo. Krist traži preobraćenje kao što se sv. Matej preobratio i bio spreman sve nadoknaditi iako je bio zarobljen u podzemlju zla. Vaš poziv, poziv policajca, osim što je kršćanski, poziv je i domovini Hrvatskoj i hrvatskom društvu te Vam je dužnost da ga dostojno obavljate. Dužnost Vam je stvoriti povjerenje prema čovjeku kao i zaslužiti povjerenje od čovjeka kao što ga je Matej zaslužio od Krista. Nekadašnja policija imala je negativan stav prema čovjeku što hrvatski policajac treba ispraviti kako bi imao pozitivan stav prema čovjeku sa kojim živi i kojemu služi. Na taj način čovjek će se radovati svom hrvatskom policajcu, svom hrvatskom službeniku. U tome se treba koristiti pedagogija Krista i treba biti dosljedan kako bi običan čovjek stekao povjerenje i sigurnost u životu.“

          Nakon Svete mise položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja našim poginulim, umrlim i nestalim kolegama ispred zgrade PU.

          Na prigodnoj svečanosti pored pozdravnog govora načelnika Bukvića nazočnima se obratio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

          Nakon govora načelnik Bukvić je zbog dosadašnje uspješne suradnje, nesebične pomoći i doprinosa u radu Policije dodijelio zahvalnicu Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanici Bjelovar i Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije. Za osobni doprinos ugledu Policije i nesebičan rad u Policijskoj klapi „Sveti Matej“ te dugogodišnje dušobrižništvo svih zaposlenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zahvalnicu je dodijelio i policijskom kapelanu prečasnom Damiru Vrabecu.



Pisane vijesti