U prometnoj nesreći u Velikim Bastajima teško ozlijeđena 20-godišnja vozačica osobnog automobila

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

Brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste

Foto: ilustracija

U nedjelju 10. listopada oko 14.50 sati, 20-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom slatinskih registracijskih oznaka kroz mjesto Veliki Bastaji iz smjera Koreničani u smjeru Maslenjača. Kao putnik na prednjem sjedalu nalazila se 15-godišnjakinja, dok se na stražnjem sjedalu kao putnik nalazio 42-godišnjak.
 
Dolaskom u nenaseljeni dio mjesta Veliki Bastaji i izlaskom iz zavoja udesno, 20-godišnjakinja nije brzinu kretanja prilagodila osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama (kolnik mokar uslijed kiše koja pada) i stanju vozila te je vozilom prešla na drugu prometnu traku gdje je zahvatila lijevu bankinu te prednjim dijelom vozila udarila u betonski spomenik, uslijed čega je došlo do rotiranja vozila te je vozilo sletjelo s kolnika na travnatu površinu.
 
U prometnoj nesreći 20-godišnja vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Virovitica, dok je 15-godišnja putnica zadobila lake tjelesne ozljede.
 
Protiv 20-godišnjakinje slijedi obavezni prekršaji nalog zbog počinjenja prekršaja iz članka 51. stavka 1., kažnjivog po članku 51. stavku 5. uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila