U prometnoj nesreći u Narti teško ozlijeđen jedan putnik iz saniteta dok je dvoje lakše

Slika /PU_BB/slike vijesti/PN sudar saniteta i ta.jpg

Protiv 26-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava

Foto: ilustracija

Danas, 30. rujna oko 11.15 sati u Narti 26-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom Opel Insignia bjelovarskih registarskih oznaka u smjeru Čazme. Započela je radnju pretjecanja teretnog automobila Peugeot  Boxer osječkih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Čepina, a koji se kretao ispred nje u istoj prometnoj traci i istom smjeru.

26-godišnjakinja se prije započinjanja pretjecanja nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, te je skrenula na lijevu prometnu traku i lijevom bočnom stranom udarila u desnu bočnu stranu sanitetsko vozilo, bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnji vozač koji je u tom trenutku pretjecao osobno i teretno vozilo.

Nakon udara osobnog vozila u sanitet, vozač saniteta je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na bankinu, nakon čega se nekontrolirano kretao po bankini, te prednjim lijevim dijelom vozila udario u betonski putni most. Nakon udara saniteta u betonski putni most došlo je do prevrtanja vozila na desnu bočnu stranu i udara u metalni hidrant gdje se zaustavilo. Osobni automobil Opel Insignia se nakon sudara zaustavilo u putnom jarku.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 75-godišnji putnik iz saniteta, dok su lakše ozlijeđeni 76-godišnjak i 31-godišnjak također putnici iz saniteta.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 26-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava.

Za vrijeme obavljanja očevida od 11.43 do 13.20 sati državna cesta u Narti je bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima.

Pisane vijesti | Promet i vozila