U prometnoj nesreći u mjestu Pakrani teško ozlijeđen 29-godišnji putnik

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

33-godišnji vozač nije držao vozilo na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika

Foto: ilustracija

U subotu 16. listopada oko 05.50 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka kroz mjesto Pakrani, iz smjera mjesta Bijela u smjeru mjesta Markovac. Kao  putnik na prednjem sjedalu nalazio se je 18-godišnjak, a kao putnici na stražnjim sjedalima nalazili su se 29-godišnjak i 24-godišnjak.
 
U neposrednoj blizini kućnog broja 1, 33-godišnjak nije vozilo u kretanju držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega, da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa, te stanju i osobinama ceste ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. Tom prilikom je prednjim desnim kotačem zahvatio desnu bankinu, potom sletio u desni putni jarak, kojim se nastavio kretati, nakon čega je naišao na mekani travnati dio, gdje je došlo do zanošenja, a potom  i prevrtanja vozila na lijevu bočnu stranu. Vozilo se je nastavilo prevrtati te je u tom prednjom lijevom stranom udarilo u stablo, uslijed čega je došlo do rotacije vozila koje se zaustavilo na kolniku okrenuto na krov.
  
Sudionici prometne nesreće su vozilom hitne medicinske pomoći Daruvar prevezeni u Opću bolnicu Pakrac na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano da je 29-godišnji putnik zadobio teške tjelesne ozljede, dok su vozač i ostali putnici lakše tjelesno ozlijeđeni.
 
Protiv 33-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Promet i vozila