U prometnoj nesreći u mjestu Kip teško ozlijeđen 49-godišnji biciklist

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif
Foto: Ilustracija
 
U srijedu 15. lipnja oko 21.45 sati, 47-godišnjak je upravljao mopedom Peugeot, daruvarskih registracijskih oznaka kolnikom državne ceste D-5 kroz nenaseljeni dio mjesta Kip, općina Sirač, iz smjera Doljana u smjeru Badljevina.
 
Prilikom upravljanja nije držao potreban razmak iza vozila za kojim se kretao te je uslijed toga prednjim dijelom svog vozila naletio na stražnji dio neosvijetljenog bicikla, a s kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnjak koji nije bio označen reflektirajućim prslukom. Od udara 49-godišnji biciklist je pao na kolnik, dok je 47-godišnji vozač mopeda sletio na travnatu površinu gdje se je i zaustavio.
 
49-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen na pružanje liječničke pomoću u Opću županijsku bolnicu Pakrac gdje je zadržan na daljnjem liječenju zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda opasnih po život.
 
47-godišnjem vozaču mopeda je također pružena pomoć u Općoj bolnici Pakrac te je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede i da je upravljao pod utjecajem alkohola.
 
Protiv 47-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Promet i vozila