U prometnoj nesreći u Končanici teško ozlijeđen 63-godišnjak

Slika /PU_BB/Promet/policija-2021-001.jpg

63-godišnjak se vozilom nije kretao sredinom obilježene trake te je prešao u lijevu traku, gdje je udario u osobni automobil iz suprotnog smjera  

Foto: Ilustracija

Danas, 17. kolovoza oko 6.15 sati, 63-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka kroz Končanicu, iz smjera Velikih Zdenaca u smjeru Donjeg Daruvara. Dolaskom do kućnog broja 148 i zavoja u desno, nije se vozilom kretao sredinom obilježene trake te je prešao u lijevu traku, gdje je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke Volkswagen daruvarskih registracijskih oznaka, a s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 51-godišnjakinja. Uslijed udara Volkswagen se je na kolniku zarotirao za 90 stupnjeva, dok je Mercedes sletio u lijevi putni jarak. 

Oboje vozača su alkotestirani, reakcija na alkohol je izostala. U prometnoj nesreći 63-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 51-godišnjakinja lakše ozlijeđena.
 
Od 6.25 do 7.15 sati dionica državne ceste D5 Veliki Zdenci – Donji Daruvar je zbog obavljanja očevida bila zatvorena za sav promet.
 
63-godišnjaku slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavak 1. uz primjenu članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila