U prometnoj nesreći u Daruvaru automobilom naletio na pješakinju

Slika /PU_BB/slike vijesti/pjesacki01.JPG

U petak 30. travnja, oko 20.45 sati u Daruvaru na raskrižju ulica Petra Preradovića i Petra Svačića došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 14-godišnjakina

Foto: Ilustracija

U petak, 30. travnja oko 20.45 sati u Daruvaru, na raskrižju ulica Petra Preradovića i Petra Svačića došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 14-godišnjakina.
 
60-godišnjak je u Daruvaru upravljao osobnim automobilom Audi, daruvarskih registracijskih oznaka. Krećući se ulicom Petra Preradovića došao je do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima.
 
Pješačkom prijelazu se nije približio dovoljnom sigurnosnom brzinom i nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza te je prednjim dijelom automobila naletio na 14-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Uslijed udara automobila, ona je pala na kolnik. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj županijskoj bolnici Pakrac, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.
 
Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je vozio pod znatnim utjecajem alkohola. On je uhićen, radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjene kaznenoga djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227 Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Promet i vozila