U prometnoj nesreći smrtno stradao 69-godišnji vozač

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

69-godišnji vozač dolaskom do raskrižja nije postupio prema prometnom znaku „Stop“, odnosno vozilom je bez zaustavljanja ušao u raskrižje, a da prethodno nije propustio vozilo koje se kreće cestom s prednošću prolaska, uslijed čega je došlo do sudara

Foto: ilustracija

Danas 16. studenog oko 16.45 sati, 69-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Renault bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se kroz Bjelovar ulicom Put žrtvama u Lugu, od pravca zapada u pravcu istoka.

Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D548 (istočnom obilaznicom), nije postupio prema prometnom znaku „Stop“, odnosno vozilom je bez zaustavljanja ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da prethodno nije propustio vozilo koje se kreće cestom s prednošću prolaska.  Uslijed toga, u njegov lijevi bočni kraj vozila, prednjim krajem je udario osobni automobil Volkswagen bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnjak, a koji se kretao kolnikom D548, odnosno cestom s prednošću prolaska, iz smjera sjevera u smjeru juga. Nakon sudara došlo je do rotacije oba vozila po kolniku, Renault je odbačen izvan kolnika u putni jarak, a Volkswagen se zaustavio na kolniku.

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 69-godišnji vozač. 60-godišnji putnik iz Renaulta te 49-godišnji vozač Volkswagena sa svojim 28-godišnjim i 22-godišnjim putnikom su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći.

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodila dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koja je naložila obdukcija tijela poginule osobe.

U vremenu od 17.10 do 19.45 sati kolnik državne ceste D548, od raskrižja s ulicom Put žrtvama u Lugu do raskrižja s državnom cestom D28  bio je zatvoren za promet, a prometovalo se obilaznim pravcima.

69-godišnji A.Š. je sedma preminula osoba na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Priopćenja | Promet i vozila