U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 67-godišnjak

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto_policija07.jpg

Neuobičajena prometna nesreća dogodila se u Oštrom Zidu gdje vozač osobnog automobila nakon parkiranja nije podigao ručnu kočnicu

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 04. svibnja u 13.30 sati 67-godišnji vozač je sa svojim osobnim automobilom marke "Škoda" parkirao se na parkirnom prostoru ispred seoskog doma u Oštrom Zidu koji se nalazi na izvisini gledano od kolnika. Izašao je iz vozila i malo se udaljio. Budući da nije osigurao vozilo (podigao ručnu kočnicu) odnosno nije poduzeo mjere da spriječi samopokretanje vozila, ono je krenulo niz nagib nakon čega ga 67-godišnjak pokušava svojim tijelom zaustaviti tako što je stao ispred vozila oslanjajući se rukama na poklopac motora. Potom ga vozilo gura ispred sebe te ga ruši na leđa na zelenu površinu gdje se i zaustavlja.
Alkotestiranjem je kod 67-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 0.50 g/kg, ali je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću bolnicu Bjelovar gdje je utvrđeno da je u ovo događaju zadobio lakše ozlijede.
Protiv 67-godišnjaka podnosi se izvješće o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila