U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 55-godišnjak

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg
Foto: ilustracija

U utorak, 11. srpnja oko 13.20 sati u Ždralovima, na Daruvarskoj cesti u prometnoj nesreći jedna osoba je ozlijeđena.

Naime, 55-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, budući da se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu stranu kolnika, pritom je prednjim krajem vozila udario u lijevi kotač priključnog vozila, jednoosovinske prikolice, koja je bila prikopčana na traktor te za koju je bila prikopčana druga prikolica, a obje neregistrirane i neosigurane. Traktorom je upravljao 73-godišnjak koji se kretao Daruvaskom cestom svojom prometnom trakom.

Od udara osobni automobil se zarotirao po kolniku i zaustavio na zelenoj površini, dok se prikolica od udarca odvojila od traktora i prednjim desnim krajem udarila u metalnu zaštitnu ogradu nogometnog igrališta, vlasništvo nogometnog kluba „Ždralovi“, te ju oštetila.

Radi zadobivenih ozljeda 55-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu "dr. Anđelko Višić" Bjelovar gdje mu je pružena liječnička pomoć i kvalificirane lake tjelesne ozljede.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a za vrijeme očevida od 13.50 sati do 15.20 sati promet se odvijao jednom prometnom trakom.

73-godišnjaku su izdana izvješća o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv njega slijedi i prekršajni nalog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. I protiv 55-godišnjaka koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog nadležnom prekršajnom odjelu. 

Pisane vijesti | Promet i vozila