U prometnoj nesreći kod Velikih Zdenaca teško ozlijeđen motociklist i putnica

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija.jpg

U zadnji lijevi dio motocikla udario je prednjim desnim djelom osobni automobil  

Foto: ilustracija

U subotu, 20. svibnja, oko 17.00 sati, 56-godišnji vozač upravljao je motorom bjelovarskih registarskih oznaka Zdenačkom cestom iz Hercegovca prema Velikim Zdencima. Na motociklu se kao putnica nalazila 54-godišnjakinja. Skrećući ulijevo na prilazni most lovačke kuće  nije se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Pri tom je došlo do sudara s osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 65-godišnjak, a koji je već bio u pretjecanju.

Prilikom kontakta osobnog automobila i motocikla došlo je do pada motocikliste i putnice na kolnik dok je motocikl nastavio nekontrolirano kliziti po kolniku državne ceste, a osobni automobil je sletio u putni jarak. Kao putnici u osobnom automobilu nalazili su se 26-godišnjak, 24-godišnjakinja i dvogodišnje dijete koje nije bilo smješteno u dječju sigurnosnu sjedalicu već je sjedilo u krilu 24-godišnjakinje.

Vozač motocikla i njegova putnica su Hitnom medicinskom pomoći prevezeni u bolnice gdje su im kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno i dijete koje nije bilo propisno smješteno u osobnom vozilu, odnosno u sigurnosnoj sjedalici zbog čega vozaču osobnog vozila slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.  

Vozač osobnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola dok vozač motocikla zbog zadobivenih ozljeda nije alkotestiran.  

Zbog očevida je od 17.30 do 20.20 sati bila zatvorena državna cesta na dionici Hercegovac - Veliki Zdenci.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila