U prometnoj nesreći između Grubišnog Polja i Velike Barne ozlijeđena dvojica mladića

Slika /PU_BB/slike vijesti/PN- oa na krovu .jpg

Zbog neprilagođene brzine sletjeli s ceste uslijed čega je došlo do prevrtanja automobila više puta po zelenoj površini

Foto: ilustracija

U četvrtak, 18. lipnja, u 12.10 sati, 19-godišnji vozač je upravljao s osobnim automobilom VW Golf (DA), vlasništvo 18-godišnjaka koje je bio suvozač. Vozilom su se kretali nenaseljenim dijelom ceste između Grubišnog Polja i Velike Barne. Izlaskom iz desnog blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine, na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad vozilom, te je vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, a nakon toga je sletio na zelenu površinu izvan kolnika gdje se vozilo više puta prevrnulo po poprečnoj osi, nakon čega se zaustavilo.

Vozač koji nije bio pod utjecajem alkohola kao i suvozač koristili su sigurnosni pojas, dok putnici na stražnjim sjedalima 20-godišnjak i 22-godišnjak nisu koristili sigurnosne pojaseve, zbog čega su u prevrtanju ispali iz vozila.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede je zadobio 20-godišnjak dok je 22-godišnjak zadobio lakše ozljede. Obojica ozlijeđenih su ostali na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Virovitica. Protiv 19-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon