U prometnim nesrećama u Bjelovaru i Daruvaru vozači osobnih automobila naletjeli na pješakinje koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza

Slika /PU_BB/slike vijesti/pješački prijelaz - bjelovar - prometna.JPG
Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U četvrtak 28. listopada oko 8.30 sati u Bjelovaru, 27-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se ulicom Trg Stjepana Radića. Dolaskom do kućnog broja 19, nije se pješačkom prijelazu približila sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustila pješake, uslijed čega je prednjim krajem vozila udarila u 66-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Trga Stjepana Radića na obilježenom pješačkom prijelazu. Od udarca pješakinja je pala na kolnik te je zadobila teške tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život. Vozačica i pješakinja su alkotestirani, reakcija na alkohol je izostala. Protiv 27-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjena kaznenog djela iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona.
  
U četvrtak 28. listopada oko 15.55 sati, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka krećući se kroz Daruvar ulicom Krste Frankopana. Dolaskom do kućnog broja 2, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se približio sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake, uslijed čega je u nastavku kretanja prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u 65-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od udara je pješakinja pala na kolnik, te je prevezena  na pružanje liječničke pomoću o Opću bolnicu Pakrac gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjena kaznenog djela iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Promet i vozila