U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj održana konferencija za medije

Slika /PU_BB/Konferencije za medije/Dovršeno krim istraživanje 44 kaznena djela TK/konferencija2 (2).JPG

Konferenciji za medije održana povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja serije provalnih krađa

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 6. travnja 2023. godine u velikoj sali Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održana je konferencija za medije ​povodom dovršenog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja 44 kaznena djela provalnih krađa od kojih je njih 43 počinjeno na području naše policijske uprave.
 
Na konferenciji su bili izloženi predmeti za koje se sumnja da potječu od počinjenja tih kaznenih djela, a koje smo privremeno oduzeli pri provođenju dokaznih radnji.

Načelnik Policijske postaje Bjelovar Dalibor Milković je uvodno upoznao novinare  sa stanjem sigurnosti na području Policijske postaje Bjelovar i uveo u kriminalističko istraživanje o kojem je govorio policijski službenik za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Bjelovar Nenad Mikula.

Pomoćnik voditelja Službe kriminalističke policije Abel Car se osvrnuo na statistiku teških krađa provaljivanjem na području Policijske uprave, na značaj ovog kriminalističkog istraživanja i na preventivne aktivnosti koje ova policijska uprava provodi u cilju osvješćivanja i educiranja građana kako se zaštiti uz savjete o zaštiti imovine, dok je o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Čazma rekao načelnik Policijske postaje Čazma Darko Orak.

Ono što je bila namjera putem medija je prenijeti široj javnosti o važnosti zaštite vlastite imovine ali i poruku da je policija itekako uspješna u razrješavanju ovakvih, ali i drugih kaznenih djela.

 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon