U nadzoru poštivanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima policijski službenici zatekli u kršenju 30-godišnjakinju i 17-godišnjaka

Slika /PU_BB/korona/Korona3.jpg
Foto: ilustracija

U subotu 18. prosinca od 21 do 24 sata, policijski su službenici nadzirali poštivanje epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području Bjelovara.
 
Nadzorom jednog ugostiteljskog objekta u Bjelovaru na Trgu Stjepana Radića, zatečena je 30-godišnjakinja za koju je utvrđeno da ima izrečenu Covid mjeru „liječenje u kući“ u trajanju od 10. do 19. prosinca 2021.g. S njom je u društvu zatečen 17-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu Covid mjeru „ samoizolacije“ u trajanju od 10 do 20. prosinca 2021.g.
 
Protiv 30-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela iz članka 180. Kaznenog zakona  „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“ slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
Protiv 17-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon