U kontroli epidemioloških mjera utvrđeno više prekršaja

Slika /PU_BB/korona/ostanimo odgovorni.jpg

Najviše prekršaja je utvrđeno iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Foto: ilustracija

U subotu, 22. siječnja, policijski službenici su u suradnji s inspektorima civilne zaštite i državnog inspektorata, obavili nadzor nad provođenjem epidemioloških mjerama u ugostiteljskim objektima na području Grada Bjelovara te je tom prilikom utvrđeno i sankcionirano više prekršaja iz Zakona o sustavu civilne zaštite, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.
Utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o sustavu civilne zaštite (nepridržavanje razmaka među gostima i u ugostiteljskom objektu je zatečeno više osoba od dozvoljenog) za što je odgovornim osobama ugostiteljskih objekata izdani prekršajni nalozi i usmena upozorenja potom su utvrđena dva prekršaja iz članka 13. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (maloljetne osobe zatečene u konzumiranju alkoholnih pića) za što protiv pravnih i odgovornih osoba slijede optužni prijedlozi.
Najviše, čak 11 prekršaja je utvrđeno iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti za što je svim osobama koje su kretale unutar ugostiteljskog objekta bez korištenja zaštitnih maski na licu, izrečena usmena upozorenja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon