U Garešnici nagrađeni i pohvaljeni savjesni vozači

  • Slika /PU_BB/Promet/Dan ljubaznosti u prometu/Garešnica 2023/Dan ljubaznosti-Ga-naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas su policijski službenici nagradili pažljive, savjesne i odgovorne vozače

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 21. studenog, policijski službenici Policijske postaje Garešnica su na postajnom području proveli preventivno-edukativnu akciju u prometu simboličnog naziva „Dan ljubaznosti u prometu“ jer su umjesto kažnjavanja uzornim vozačicama i vozačima podijelili prigodne poklone.

Cilj ove aktivnosti je podizanje prometne kulture svih sudionika u prometu i u prvom redu povećanje svijesti o potrebi poštivanja prometnih propisa prvenstveno zbog vlastite sigurnosti u prometu, a ne isključivo zbog izbjegavanja sankcija.

Također ova akcija ima za cilj poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza te rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: "Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu". S druge strane, pješaci se potiču da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: "Hvala" ili da se osmjehnu. Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u prometu.

U ovoj preventivno-edukativnoj akciji policijski službenici su sudionicima u prometu koji su poštivali prometna pravila i propise, koji su bili posebno oprezni i pažljivi prema pješacima, biciklistima, djeci i starijima, koji su vozili dozvoljenom i prilagođenom brzinom te koristili sigurnosni pojas i pazili da su svi koji su s njima u vozilu vezani kao i da za vrijeme vožnje nisu koristili mobitel, uručili prigodne poklone, a koji će zasigurno biti lijepa uspomena svima koji su danas bili zaustavljeni u kontroli prometa na garešničkom području.

Provođenjem akcije policijski službenici su pokazali da im nije interes samo kažnjavati prekršitelje prometnih pravila i propisa, već poticati savjesne i odgovorne sudionike u prometu. 

Pohvale svim uzornim i odgovornim sudionicima u prometu koji poštuju prometne propise i koji su danas bili ugodno iznenađeni ovom policijskom akcijom.

Pisane vijesti | Promet i vozila