U Daruvaru 60-godišnji vozač automobilom naletio na pješakinje koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza

Slika /PU_BB/slike vijesti/pjesacki01.JPG

Pješakinje su zadobile teške tjelesne ozljede i nisu u životnoj opasnosti.

Foto: Ilustracija

U petak, 02. travnja oko 19.50 sati, 60-godišnjak je u gradu Daruvaru upravljao osobnim automobilom marke Mercedes kutinskih registracijskih oznaka ulicom Josipa Jelačića. Dolaskom do raskrižja s Domobranskom ulicom, nije se približio dovoljnom sigurnosnom brzinom obilježenom pješačkom prijelazu te je prednjim dijelom automobila naletio na dvije pješakinje, jednu u dobi od 17 godina i drugu od 11 godina, koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed udara, pješakinje su završile na prednjem dijelu automobila, a potom su pale na kolnik. U prometnoj nesreći obje osobe su zadobile teške tjelesne ozljede te su zadržane na liječenju i nisu životno ugrožene. Alkotestiranjem nije utvrđeno da je vozač upravljao pod utjecajem alkohola.

Protiv njega slijedi kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila