U Čazmi policija nagradila pažljive, savjesne i odgovorne vozače

  • Slika /PU_BB/Promet/Dan ljubaznosti u prometu/Čazma 2023/Dan ljubaznosti u prometu-Čazma2.jpg
  • Slika

U akciji "Dan ljubaznosti u prometu" koja se danas provodila u Čazmi policijski službenici nagradili 15 osoba 

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 13. srpnja od 9 do 11 sati, policijski službenici Policijske postaje Čazma su u blizini autobusnog kolodvora u Čazmi provodili preventivnu akciju u prometu pod nazivom „Dan ljubaznosti u prometu“. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima policija pokušava ukazati na važnost poštivanja prometnih pravila i kako policija brine o sudionicima u prometu koje ne kažnjava već za savjesno i odgovorno ponašanje dariva!

Cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza te rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: "Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu". S druge strane, pješaci se potiču da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: "Hvala" ili da se osmjehnu.

Krajnji cilj ovakvih aktivnosti je osjećati se sigurnije i ugodnije u prometu. 

Prilikom provođenja akcije policijski su službenici 15 vozača koji su poštivali prednost pješaka na pješačkim prijelazima prigodno nagradili što je izazvalo iznenađenje i oduševljenje nagrađenih vozačica i vozača. Nagrađeni su bili oni najljubazniji u prometu koji u posljednje tri godine nisu kažnjavani zbog prometnih prekršaja.

Provođenjem akcije policijski službenici su pokazali da im nije interes samo kažnjavati prekršitelje prometnih pravila zbog čega će se ovakve preventivne aktivnosti provoditi i na području drugih policijskih postaja na području naše policijske uprave.

Pohvale svim uzornim i odgovornim sudionicima u prometu koji poštuju prometne propise i koji su bili ugodno iznenađeni ovom policijskom akcijom!

Pisane vijesti | Promet i vozila