Trojica koja su pokušala pijana ući na stadion zadržana u prostorijama policije do završetka nogometne utakmice

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis.jpg

15-godišnjaku, 17-godišnjaku i 37-godišnjaku je zaprijećen ulazak jer su u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg pokušali ući i boraviti na prostoru sportskog objekta za vrijeme sportskog natjecanja

Foto: ilustracija

U subotu, 12. ožujka oko 15.00 sati, u Bjelovaru, na Poljani dr. Franje Tuđmana prije početka nogometne utakmice u pokušaju ulaska na stadiona u vidno alkoholiziranom stanju zatečeni su 15-godišnjak, 17-godišnjak i 37-godišnjak kojima je zaprijećen ulazak. Oni su privedeni u službene prostorije policije gdje je alkotestiranjem 15-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,11 g/kg, kod 17-godišnjaka koncentracija od 1,58 g/kg te kod 37-godišnjaka 1,04 g/kg.
Temeljem članka 25. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima sva trojica su zadržani u prostorijama policije do završetka športskog natjecanja.
Zbog pokušaja ulaska na prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg te počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima protiv sve trojice slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon