Trenažna vožnja policijskih službenika - motociklista

  • Slika /PU_BB/Razno/Trenažna vožnja prometnjaka/Trenažna vožnja6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 25. travnja,  na poligonu Autoškole „HIN“ u Bjelovaru, u Ulici  T.G. Masaryka,  održana je trenažna vožnja policijskih službenika – prometnih motociklista  svih policijskih postaja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Nakon zimske pauze, a prije početka intenzivnije sezone vožnje službenih motocikala, korisno je da policijski službenici – prometni motociklisti  odrade ovakve trenažne vožnje kako bi što spremnije i sigurnije mogli obavljati službene zadaće u kontroli prometa na cestama.
Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima naše županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu te korištenje propisane homologirane zaštitne kacige i druge zaštitne opreme. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla te mopeda.

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
   
 

Stranica | Promet i vozila