Tijekom vikenda postupali u tri događaja s obilježjima prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policajac i marica.jpg
Foto: ilustracija

U nedjelju, 23. travnja, od 10 do 20 sati, u Bjelovaru, u Mihavovićevoj ulici, 77-godišnjakinja je u više navrata vikala i galamila, dolazila do terase jednog ugostiteljskog objekta gdje je vrijeđala goste govoreći pogrdne riječi čime ih je ometala. Protiv nje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U subotu, 22. travnja, oko 18.30 sati, u Maloj Mlinskoj, 55-godišnji muškarac je u dvorištu kuće 42-godišnjakinje glasno vikao i galamio te prevrnuo tegle s cvijećem, a potom otišao. I protiv ovog 55-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U petak, 21. travnja, oko 21.30 sati, u Velikom Grđevcu, u Ulici kralja Tomislava, 64-godišnjak je bez povoda razbijao čaše i boce bacajući ih o pod ugostiteljskog objekta, a nakon upozorenja vlasnika da prestane počeo je vikati i galamiti, te je prije dolaska policijskih službenika napustio mjesto događaja. I on je počinio prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako da i protiv njega slijedi optužni prijedlog. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon