Tijekom vikenda policija postupala po dva narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis.jpg

22-godišnjak u Čazmi, a trojica u Kapeli narušavali javni red i mir vikom i galamom te tučom

Foto: ilustracija

U nedjelju, 25. srpnja, u 22.20 sati u Kapeli, u Bilogorskoj ulici, na terasi ugostiteljskog objekta javni red i mir je narušavao 33-godišnjak koji je najprije bacio mobitel na dvojicu gostiju, a nakon što ga je jedan od njih upozorio da se smiri 33-godišnjak mu je prišao i ošamario ga. Potom se u sukob umiješao 23-godišnjak koji je ošamario 33-godišnjaka da bi je nakon toga međusobno potukli. Nitko od učesnika narušavanja nije zadobio tjelesne ozljede, a do dolaska policijskih službenika su prestali s činjenjem prekršaja.
Zbog počinjenog prekršaja protiv sve trojica sudionika slijedi optužni prijedlog naležnom prekršajnom odjelu.

U noći istog dana, 25. srpnja oko 01.45 sati, u Čazmi, na Trgu Čazmanskog Kaptola, pijani 22-godišnjak je remetio javni red i mir tako što je vikao i galamio te tjelesno napao 50-godišnjaka dok je 20-godišnjaka vrijeđao pogrdnim riječima.
Prilikom policijskog postupanja 22-godišnjak je upozoren da prestane s narušavanjem odnosno činjenjem prekršaja na što se on oglušio i nastavio zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je uhićen i priveden u službene prostorije policije.
I protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon