Teži prometni prekršaji proteklog vikenda na području policijske uprave

Slika /PU_BB/Promet/Policija - stop.jpg
Foto: Ilustracija

Dišnik kod Garešnice
 
U subotu 1. listopada oko 16 sati u Dišniku kod Garešnice, policijski su službenici zatekli 23-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka. Zbog sumnje da upravlja pod utjecajem droge, on je testiran pri čemu je test pokazao prisutnost THC-a. Na upit policijskih službenika da li posjeduje opojna sredstva, dragovoljno je predao pvc omot i vrećicu u kojima se nalazila marihuana ukupne težine 7,9 grama. Nakon toga 23-godišnjak je priveden i smješten u posebnu prostoriju.

U vezi navedenog slijedi toksikološko vještačenje biljne materije, a po dobivanju nalaza vještačenja, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Palančani kod Čazme
 
U nedjelju 2. listopada oko 15.45 sati u  Palančanima kod Čazme, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 44-godišnjaka da upravlja neregistriranim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,93 g./kg.
 
On je uhićen, priveden i smješten u posebne prostorije policije. Danas, 3. listopada slijedi njegovo privođenje uz optužni prijedlog na saslušanje na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila