Svečano obilježen Dan Policijske kapelanije svetoga Mateja apostola i evanđeliste

  • Slika /PU_BB/Dan kapelanije 2020/Kapelanija2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pomalo drugačije, dostojanstveno ali ponosno obilježen Dan Policijske kapelanije svetoga Mateja  

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Ove godine, uvažavajući trenutnu situaciju i dosljedno poštujući sve epidemiološke mjere vezane za preporuke koje su dane u cilju suzbijanja pandemije bolesti COVID-19, uzrokovane infekcijom i prijenosom koronavirusa (SARS-CoV-2), odlučeno je da se obilježavanje Dana policije i Dana Policijske kapelanije svetoga Mateja apostola održati drugačije, dostojanstveno ali u ozračju prisjećanja na naše poginule, nestale i umrle policajce i branitelje.

Danas, 21. rujna, proslavljen je Dan Policijske kapelanije svetoga Mateja apostola, na čiji je dan 2009. godine osnovana Policijska kapelanija Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Svečanost je započela u 10:00 sati svetom Misom u crkvi svetoga Antuna Padovanskog u Bjelovaru, koju je predvodio policijski kapelan PU primorsko-goranske velečasni Pavao Mokri u zajedništvu s koncelebrantima: prečasnim Sinišom Vujčićem, župnikom sa Sušaka, velečasnim Dejanom Totom, zatvorskim kapelanom u Bjelovaru i fra Davidom Sedlarom, župnim vikarom Župe svetoga Antuna Padovanskoga u Bjelovaru, a pjesmom ju je uveličala Policijska klapa „Sveti Matej“ PU bjelovarsko-bilogorske.

Pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mjera, nešto skromnije ali uz obitelji poginulih i nestalih hrvatskih vitezova, na svetoj Misi su bili nazočni načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić sa suradnicima, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić-Erjavec, predstavnici Civilne zaštite i svih rodova policije te zaposlenici policijske uprave.    

Na svetoj Misi prisjećajući se poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih redarstvenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, kapelan Mokri je u propovjedi istaknuo da nas slavlje svetoga Mateja podsjeća kako Gospodin Isus Krist računa sa svima nama, baš takvima kavi jesmo i da nas poziva da u svome svakidašnjem životu i radu vršimo poslanje koje nam je povjereno, svjedočeći ljubav prema braći i sestrama, jednako kako je i sam svjedočio ljubav svoga Oca nebeskoga prema svojim suvremenicim.

Na prigodnoj svečanosti prisutnima se obratio policijski kapelan Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske prečasni Damir Vrabec koji je svima zaželio ustrajnost u radu i nastojanju oko dobra te izgradnju boljih međuljudskih odnosa u našoj policijskoj upravi po zagovoru svetoga Mateja našega zaštitnika.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica