Svečana inauguracija kapelana Policijske kapelanije za PU bjelovarsko-bilogorsku

Slika PU_BB/kapelanija/zajednicka2.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Jučer 16. studenog u 11 sati u crkvi Svete Terezije Avilske u Bjelovaru služena je Sv. Misa povodom imenovanja  vlč. Damira Vrabeca kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije „Svetog Mateja apostola i evanđeliste“ za Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku. Misu je u koncelebraciji sa još 12 vojnih kapelana i svećenika, predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. Naime, Dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, velečasni Damir Vrabec, imenovan je kapelanom poslužiteljem navedene Policijske kapelanije sa svim pravima župnika te je jučerašnjom svetom misom uveden u službu. Sveta misa započela je pozdravnim govorom načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakova Bukvića, koji je tom prilikom zahvalio biskupu mons. Juraju Jezerincu što je potaknut pastoralnim razlozima osnovao ovu Policijsku kapelaniju, a  policijskom kapelanu poželio mnogo sreće i uspjeha u njegovim poslovima  dušobrižništva za djelatnike Policijske uprave. S istim se željama policijskom kapelanu u uvodnom dijelu Svete Mise pridružio i sam biskup, koji je rekao da je njegovo uvođenje u ovu službu povijesni trenutak, budući da je on prvi svećenik koji je imenovan za policijskog kapelana Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac u svojoj nadahnutoj propovjedi istakao je da je najveći neprijatelj vjere neznanje. Da bi netko postao policajac mora znati najosnovnije stvari o stručnom poslu, a to isto vrijedi i za vjeru. Svakom čovjeku je dakle pored integralnog obrazovanja prije svega potrebno ono duhovno, koje omogućava čovjeku da živi jedan skladan život. Stoga mu je osobito drago što od svojih župnika čuje pohvale za djelatnike vojske i policije kao aktivne članove župne zajednice.

Na kraju  Svete Mise okupljenima, među kojima su bili vjernici iz Bjelovara i okolice, ali isto tako i policijski službenici iz svih organizacijskih jedinica Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vojske, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija te gradonačelnik Bjelovara i saborski zastupnik Antun Korušec,  obratio se velečasni Damir Vrabec koji je tom prilikom naveo da je njemu osobno osnivanje ove Policijske kapelanije trenutak od iznimne važnosti, jer se ostvaruje ono za čim su on i sada novi župljani težili gotovo pet godina. Zahvalio je svima koji su tome pridonijeli, a posebice se zahvalio svim djelatnicima Policijske uprave koji su ga kako je rekao, prihvatili kao prijatelja, jednog od njih, ali prije svega kao svećenika koji je poslan radi njih i za njih. Stranica