Stanje sigurnosti na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Rotacija_krov.jpg
Foto: ilustracija

Na prometnicama naše policijske uprave tijekom proteklog vikenda dogodile su se tri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnom štetom. Okolnosti donosimo u nastavku: 

U petak, 03. studenoga oko 16.05 sati, 21-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Ulicom Andrije Kačića Miošića. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Šetališta dr. Ivše Lebovića nije postupila po prometnom znaku „stop - obavezno zaustavljanje“, već je ušla u raskrižje skrećući u lijevo, a da nije propustila sva vozila koja se kreću cestom s prednosti prolaska, pri čemu je oduzela prednost prolaska i pritom prednjim dijelom vozila udarila u zadnji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 51-godišnjakinja.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na vozilima je nastala materijalna šteta. 
Protiv 21-godišnje vozačice koja je i skrivila ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
U nedjelju, 5. studenog, oko 10.50 sati, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom slavonskobrodskih registarskih oznaka kroz Daruvar, Ulicom T. G. Massaryka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Petra Svačića, prošao je pored prometnog znaka „stop - obavezno zaustavljanje“ i ušao u raskrižje, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Pritom je prednjim djelom svog vozila udario u prednju bočnu stranu osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je cestom s prednošću prolaska upravljala 48-godišnjakinja i u trenutku prometne nesreće ušla u raskrižje skrećući u lijevo i imala prednost prolaska.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog izazivanja prometne nesreće 25-godišnjem vozaču slijedi obavezni prekršajni nalog.
48-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja prometne nesreće naplaćena novčana kazna od 15 eura zbog počinjenog prekršaja jer je upravljala osobnim automobilom na kojem se nalazila euro kuka, a nije vukla priključno vozilo.
 
Sinoć, oko 20.55 sati, 46-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Grubišno Polje, Ulicom kralja Zvonimira. Dolaskom do spajanja sporedne ceste pod pravim kutom započela je skretanje u lijevo, u Ulicu Stalovica davajući znak pomoću pokazivača smjera. Iza nje, u istom smjeru 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom također daruvarskih registarskih, započeo je pretjecanje vozila, a da se prethodno nije uvjerio da može započeti takvu radnju bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Pritom je došlo do sudara i rotacije oba vozila na kolniku nakon čega su se zaustavili na suprotnoj kolničkoj traci.
U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 18-godišnjem vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću je zbog počinjenog prekršaja na mjestu događaja naplaćena novčana kazna od 130 eura. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila