Stanje javnog reda i mira za protekli vikend na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Ivanska
          
U subotu 25. lipnja oko 01.30 sati u Ivanskoj, u Ulici Ivana Mažuranića, u šatoru na kojem se odvijalo javno okupljanje, javni red i mir narušavao je 24-godišnjak tako što je šakom u predjelu lica udario 37-godišnjaka.
 
24-godišnjaku su prišli policijski službenici te mu izdali naredbe da prestane s narušavanjem javnog reda i mira. On se je na naredbe oglušio te ih je počeo vrijeđati pogrdnim riječima. Nad 24-godišnjakom su policijski službenici uporabili sredstva prisile te ga uhitili i priveli u prostorije policije, gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1.49 g./kg. Zatim je smješten u posebnu prostoriju policije.
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Bjelovar
  
U nedjelju 26. lipnja oko 18.50 sati u Bjelovaru, na raskrižju ulica Matice Hrvatske i Trg Stanka Vraza, javni red i mira narušavao je 54-godišnjak tako što je pod vidnim utjecajem alkohola vikao, galamio te se nalazio na sredini kolnika ometajući prolaz vozilima i građanima.
 
On je priveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje. Potom je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.
 
Protiv 54-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon