Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovano troje službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Slika /PU_BB/Spom. domovinske zahvalnosti i spomen značke/2023/Spomenica domovinske zahvalnosti.jpg

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova između kojih Ivanu, Alena i Ljiljanu iz naše policijske uprave

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U Uredu predsjednika Republike Hrvatske u petak, 29. rujna, predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović je svečanim prijemom u povodu obilježavanja Dana policije troje djelatnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske odlikovao Spomenicama domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu.

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, predsjednik  Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti Ivani Markuz – administrativnoj tajnici Službe za javni red i sigurnost, Alenu Begoviću – zapovjedniku voda Interventne jedinice policije i Ljiljani Zrinić – upravnoj referentici u Službi za zajedničke i upravne poslove.

Predsjednik Milanović je prije svečane ceremonije uručenja odlikovanja svima uputio čestitku za Dan policije i blagdan svetog Mihovila. 
„Hrvatska je sigurna zemlja, to je uvijek bila. Bila je to i u vrijeme rata, to je i danas, uz određene incidente koji se događaju po inerciji, po prirodi stvari. Mislim da stanjem u državi možemo biti zadovoljni. Sigurnosnim stanjem, stanjem općeg kriminaliteta, sigurnosti na ulicama i sporednim ulicama naših gradova i velegradova kojima se naša djeca i unuci slobodno šeću“, istaknuo je predsjednik.

Ovako visoko odlikovanje došlo je u prave ruke jer su Ivana, Alen i Ljiljana uvelike pridonijeli svojim profesionalnim radom odličnim rezultatima i ugledu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom svoje dugogodišnje karijere u Ministarstvu unutarnjih poslova. Njihovo zalaganje te profesionalni i osobni doprinos u obavljanju svojih službenih zadaća doprinijelo je da ovo odlikovanje bude dodijeljeno upravo njima.

Ivana je odlikovana za 30 i više godina časne i uzorne službe, a za svoj rad ocjenjivana je najvišim ocjenama. Za dugogodišnji savjestan i profesionalan rad te uzorno ponašanje u obavljanju službenih poslova javno je pohvaljena od rukovoditelja.

Alen je sudionik Domovinskog rata, a svojim radom i požrtvovnošću je primjer drugim djelatnicima. Do sada je odlikovan Redom hrvatskog trolista i medaljom „Bljesak“

Ljiljana je u kontinuitetu 39 godina djelatnica Ministarstva unutarnjih poslova. U svom dugogodišnjem radu maksimalno je posvećena obavljanju svojih radnih dužnosti, stručna i ažurna. I ona je do sada javno pohvaljena za dugogodišnji savjestan i profesionalan rad te uzorno ponašanje u obavljanju službenih poslova.

Spomenica domovinske zahvalnosti je odlikovanje ne samo dosadašnjem radu, već je to poticaj da se i dalje usavršavaju te da i u daljnjem radu budu na ponos svim djelatnicama i djelatnicima naše policijske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica