Sa krivotvorenim svjedodžbama "stekli" srednju stručnu spremu i postali "profesionalni vozači"

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su jučer kriminalističku obradu nad petoricom hrvatskih državljana sa područja Grada Bjelovara i Općine Berek, a zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela « Krivotvorenja isprava“.

             Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su jučer  kriminalističku obradu nad  petoricom hrvatskih državljana sa područja Grada Bjelovara i Općine Berek, a zbog osnovane sumnje da su  počinili   kaznena  djela « Krivotvorenja isprava“.   
           Osnovano se sumnja da je su 41-godišnji i dvojica 31-godišnja Bjelovarčana te 32-godišnjak sa područja Općine Berek tijekom 2006. godine, posredstvom 38-godišnjak sa područja Bereka, za novčani iznos od 850 eura od zasad nepoznate osobe sa područja Siska  nabavili  lažnu svjedodžbu jednog pučkog učilišta iz Zagreba. Na taj način su  „stekli“ srednju stručnu spremu u programu-zanimanju vozač motornog vozila te su krivotvorene svjedodžbe uporabili kao prave u Uredu državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije i u radne knjižice izvršili upis stjecanja srednje stručne spreme za navedena zanimanja. 
            Na isti način djelo je počinio i 29-godišnji Bjelovarčan, ali bez posredništva spomenutog 38-godišnjaka protiv kojeg su službenici Policijske uprave  koprivničko-križevačke i drugih  osoba sa njihovog područja proslijedili kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.          

            Od svih osumnjičenih su oduzete krivotvorene svjedodžbe te protiv njih slijedi podnošenje kaznenih prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru
 


Stranica