Rovišće - prometna nesreća u kojoj je poginula 90-godišnja pješakinja

Slika /PU_BB/Promet/B1poster-B-fc163bd199.jpg

Ovo je sedma poginula osoba, od kojih treća u svojstvu pješaka, u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Foto: ilustracija

Noćas, 21. lipnja oko 00.25 sati u Rovišću, u Zagrebačkoj ulici, 35-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom „Opel Zafira“ (BJ). Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika (kolnik djelomično mokar), atmosferskim prilikama (kiša koja pada) i uvjetima vidljivosti (noć) desnim bočnim dijelom automobila naletio je na 90-godišnju pješakinju koja se kretala uz desni rub kolnika u pravcu kretanja vozila, a da nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom.

Od siline naleta tijelo pješakinje odbačeno je u desni putni jarak gdje je na mjestu događaja preminula.

Zamjenica Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru je obavljanje očevida naložila očevidnoj ekipi Postaje prometne policije Bjelovar, a po njenom nalogu tijelo smrtno stradale pješakinje prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se obaviti obdukcija, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.

Protiv 35-godišnjeg vozača koji nije bio pod utjecajem alkohola, a koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovar.

Pisane vijesti | Promet i vozila