ROADPOL-ova akcija usmjerena na teretna vozila i autobuse

Slika /PU_BB/Promet/Policija - stop.jpg

Policija će tijekom ovog tjedna provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobus

Foto: ilustracija

Tijekom ovog tjedna, od 6. do 12. studenog, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provest će se preventivno-represivna akcija ''Nadzor teretnih vozila i autobusa“, a koja je usklađena s aktivnostima mreže prometne policije ROADPOL na području cijele Europske unije.
 
Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu te će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika, kao i ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece.
 
Policijski službenici će u danas, 7. studenog, od 8 do 14 sati na prometnicama naše županije pojačano kontrolirati teretna vozila i autobuse, a sve kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu. Osim u ovoj akciji, pojačane aktivnosti policijski službenici provodit će i kroz redovnu službu.
 

Najave | Promet i vozila