ROADPOL-ov tjedan nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /PU_BB/Promet/teretni automobil - akcija.jpg

Sutra (petak) 14. listopada na području policijske uprave provodit će se pojačani nadzor prekršaja teretnih vozila i autobusa

Foto: Ilustracija

Broj prometnih nesreća
 
Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 510 prometnih nesreća, što je povećanje za +9 % u odnosu na isti period prošle godine kada ih se dogodilo 467.
 
58 teretnih vozila sudjelovalo je u prometnim nesrećama na području naše policijske uprave, dok je prošle godine u istom periodu sudjelovalo 96 teretnih vozila, što je smanjenje od 38 teretnih vozila u prometnim nesrećama odnosno -40%.

U prvih devet mjeseci ove godine jedan autobus je sudjelovao u prometnoj nesreći, dok su prošle godine u istom periodu sudjelovala tri autobusa, što je smanjenje za dva autobusa u prometnim nesrećama odnosno -67%.

Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa
 
U organizaciji mreže prometnih policija država Europe – ROADPOL, ovaj tjedan od 10. do 16. listopada na području cijele Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. 

S ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, sutra (petak) 14. listopada od 8 do 14 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti će se pojačani nadzor  teretnih automobila i autobusa.
 

Prilikom pojačanog nadzora nadzirat će se tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja. Također, sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.
 
Pozivamo i apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju prometne propise i pravila.

Najave | Promet i vozila