Rezultati provedene županijske akcije usmjerene na prekršaje biciklista

Slika /PU_BB/Promet/PN biciklist.png

Policijski službenici će i nadalje provoditi ovakve ciljane preventivne akcije u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su jučer proveli najavljenu županijsku akciju koja je prvenstveno bila usmjerena na prekršaje biciklista.

Od 11 kontroliranih vozača bicikla za njih 9 je utvrđeno da su u prekršaju. Dva vozača bicikala se nisu se u slučaju smanjene vidljivosti kretali kolnikom označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. Šestoro biciklista se nepropisno kretala kolnikom dok jedan nije imao adekvatna svjetla.
Za ove prekršaje svim biciklistima su izdana upozorenja dok su petnaestoro biciklista kao znak pažnje uručeni reflektirajući prsluci, prvenstveno zbog njihove sigurnosti.
           
Vozači bicikala su jedna od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na cestama jer je iz statističkih pokazatelja vidljivo da su njihova stradavanja uglavnom obilježena teškim tjelesnim ozljeđivanjem ili smrtnim stradavanjem. Ove godine na prometnicama naše županije nismo imali stradalih biciklista što je dobro i neka takvo povoljno stanje ostane, a policija će provoditi ovakve ciljane preventivne akcije i nadalje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila