Rezultati preventivno-represivne akcije na prometne prekršaje pješaka

Slika /PU_BB/slike vijesti/pjesacki01.JPG

U ovoj akciji koja je ciljano i trajala 2 sata i to u vremenu od 09.00 do 11.00 sati, utvrđen je 25 prekršaj od kojih su 9 prekršaja pješaka

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas je na području cijele naše županije provedena preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena u prvom redu na nadzor pješaka ali i na druge prekršaje, uzročnike prometnih nesreća.

U ovoj akciji koja je ciljano i trajala 2 sata i to u vremenu od 09.00 do 11.00 sati, utvrđen je 25 prekršaj od kojih su 9 prekršaja pješaka.

Za četiri pješaka je utvrđeno da su nepropisno prelazili pješački preko kolnika, a ta taj prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna, dok je za dva pješaka utvrđeno da su kolnik prelazili na crveno svjetlo semafora. I za ovaj prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna. Za tri pješaka je utvrđeno da su se nepropisno kretali kolnikom za što je isto propisana novčana kazna od 300 kuna.

Za šest prekršaja pješacima su izdana upozorenja, a trojici su naplaćene novčane kazne u iznosu od 300 kuna.  

Kako smo i prije isticali pješaci su jedna od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na cestama jer je iz statističkih pokazatelja vidljivo da su njihova stradavanja uglavnom obilježena teškim tjelesnim ozljeđivanjem ili smrtnim ishodom, s druge strane smo svjedoci i čestih primjedbi drugih sudionika u prometu, o nepropisnom ponašanju pješaka u prometu, te kako se prekršaji pješaka minoriziraju i nedovoljno sankcioniraju.

Slijedom navedenog policija će i u narednom razdoblju provoditi ovakve ciljane akcije kako bi se svim sudionicima u prometu ukazalo na nužnosti poštivanja i ovih propisa.
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila