Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend 21. do 24. lipnja

Slika /PU_BB/Promet/smrt na cesti.png

Tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život

Foto: ilustracija
Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.
Policijski službenici ove PU su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.
Policija ove PU je proteklog vikenda od 21. - 24. lipnja 2019. godine utvrdila 55 prekršaja od čega izdvajamo:
- 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,09 g/kg izmjerena kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru
- 18 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina iznosila je 121 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
- 5  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 19 ostalih prekršaja.
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodila se jedna prometna nesreća  bez ozlijeđenih osoba.
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 
 

Stranica