Rezultati pojačanog nadzora prekršaja teretnih automobila i autobusa

Slika /PU_BB/Promet/teretni automobil - akcija.jpg

Policijski službenici nastavljaju do 19. lipnja s provođenjem pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Foto: Ilustracija

Jučer, 14. lipnja od 8 do 14 sati, policijski su službenici proveli najavljeni pojačani nadzor prekršaja teretnih automobila i autobusa.  
 
U akciji se nadzirala tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja, kao i ostali prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Tom prilikom, policijski su službenici kontrolirali 29 teretnih automobila te su utvrdili 12 prekršaja.

Utvrđeni su sljedeći prekršaji:
  • 2 prekršaja prekoračenja brzine
  • 2 prekršaja vremena upravljanja
  • 4 prekršaja tehničke ispravnosti
  • 1 prekršaj dokumentacije vozača
  • 1 prekršaj dokumentacija vozila
  • 2 ostala prekršaja
 
Kontroliran je jedan autobus te tom prilikom nije utvrđen niti jedan prekršaj.
  
Broj prometnih nesreća
 
U prvih pet mjeseci ove godine, na području naše policijske uprave evidentirano je 269 prometnih nesreća. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 249 osobnih automobila, 27 teretnih automobila, 10 bicikala, 4 motocikla, 3 traktora i 2 mopeda.

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u 2021.godini evidentirano je 663 prometnih nesreća, što je povećanje za 23,9 % u odnosu na 2020. godinu kada ih se dogodilo 535.
 
U 2021. godini 124 teretna vozila su sudjelovala u prometnim nesrećama na području naše policijske uprave, dok ih je 2020. godine sudjelovalo 104. navedeno predstavlja povećanje od 20 teretnih vozila u prometnim nesrećama odnosno +19,2%
   

Vijesti u brojkama | Promet i vozila