Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenog u dane vikenda od 24. do 26. siječnja 2020. godine

Slika /PU_BB/Promet/Promet-slika s radarom.jpg

Pjačane aktivnoste usmjerene su na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja a to su  tzv. "četriri glavne ubojice u prometu"

Foto: ilustracija
Policijski službenici ove PU su i ovog vikenda  nastavili  s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su proteklog vikenda od petka do zaključno nedjelje utvrdili 136 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,10 g/kg izmjerena kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila u Čazmi,
- 89 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 112,5 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 80 km/h,
- 8 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 9 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
- 25 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su e dvije prometne nesreće  u kojem su tri osobe zadobile lake a jedna teške tjelesne ozljede.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila