Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenog u dane vikenda od 07. do 09. kolovoza 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

U udjelu evidentiranih prekršaja tijekom proteklog vikenda čak 212 vozača vozilo je nepropisnom brzinom, a takva i neprilagođena brzina  je jedan od "četiri glavne ubojice u prometu"

Foto: ilustracija

Policijski službenici  Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i proteklog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tijekom upravljanja vozilom,  tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su naši policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 263 prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
- 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,97 g/kg izmjerena kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Čazme.
- 212 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u naselju Prgomelje i ona je iznosila 152 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,
- 14 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se 4  prometne nesreće od čega je u jednoj prometnoj nesreći  jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se strogo  pridržavaju prometnih propisa te upozoravamo vozače da se upravo zbog nepridržavanja prometnih propisa  i zbog prevelikog samopouzdanja u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 
 

Stranica