Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 29. do 31. siječnja 2021. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili 57 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
- 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola,
- 20 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 102 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
-  9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 10 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 17 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile se jedna prometne nesreće samo s materijanom štetom.

Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila