Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 25. do 27. lipnja 2021. godine

Slika /PU_BB/Promet/Presretač.JPG

Policijski službenici ove policijske uprave su proteklog vikenda ukupno utvrdili 81 prekršaj

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Policijski službenici su proteklog vikenda utvrdili 81 prometni prekršaj od čega izdvajamo:
                                  
- 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,54g/kg utvrđena kod 57-godišnjeg bicikliste
- 34 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna  brzina izmjerena je u Daruvaru i ona je iznosila 82 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 20 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Grubišnog Polja, jedna na bjelovarskom području i jedna na daruvarskom području.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila