Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 21. do 23. siječnja 2022. god.

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg

Tijekom vikenda policija utvrdila i sankcionirala 84 prometna prekršaja, a dogodilo se devet prometnih nesreća

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici sveukupno proteklog vikenda utvrdili 84 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
-  8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,17 g/kg utvrđena kod 43-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Bereku,
-  27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Severinu i ona je iznosila 115 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 80 km/h,
-  12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  36 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se ukupno devet prometnih nesreće od kojih je u tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama četiri osobe lakše ozlijeđeno.  
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila