Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 18. do 20. prosinca 2020. god.

Slika /PU_BB/Promet/mjerenjebrzine.jpg

Poduzimanje preventivno-represivnih mjere sa ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu se i dalje nastavlja

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 18. prosinca u razdoblju od 9,00 do 12,00 sati  proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Ova je akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekršaje koje čine pješaci, ali i  vozači u odnosu na pješake te je utvrđeno ukupno 31 prekršaj. Od toga ističemo 12 prekršaja pješaka koji su prelazili cestu van obilježenog pješačkog prijelaza i jedan prekršaj vozača koji nije propustio pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz.

Policijski službenici ove PU su i ovog vikenda, nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda u razdoblju od 18. do 20. prosinca  utvrdili ukupno 86 prekršaja  i to:
                                  
-  2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,39 g/kg izmjerena kod 40-godišnje vozačice osobnog automobila na području Bjelovara,
- 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u okolici Daruvara i  ona je iznosila 101 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
-  25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  33 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih je jedna na području PPRP Bjelovar bila sa dvije lakše ozlijeđene osobe.
 
Poduzimanje preventivno-represivnih mjere sa ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu se i dalje nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Priopćenja | Promet i vozila